אחד הטרנדים החמים ביותר בשנים האחרונות הוא הקמת בריכת שחייה בבתים פרטיים ובדירות גג, שמשפיעה על כל הפן העיצובי של הגינה
היא מרעננת בימי הקיץ החמים, היא מאפשרת לכם לארח סביבה חברים ובני משפחה וליהנות מכחול בעיניים – הכוונה כמובן לבריכת שחייה בגינה. עד לפני כמה שנים, בריכה כזו היתה נחלתם של עשירים בלבד, אולם בשנים האחרונות הפכה הקמת בריכה לאפשרית גם עבור אנשים ממעמד הביניים.
כולנו מבינים עד כמה בריכה יכולה לתרום להנאה, ואולי גם על שמירה של פעילות גופנית - אך לא רק. בריכה יכולה לתרום רבות לעיצוב הגינה ולאפשר לשדרג פלאים את הנראות שלה. הקמת בריכה משפיעה על בחירת האלמנטים בגינה, כמו המשטחים הסובבים אותה, הצמחים, פרטי הנוי, ריהוט הגן ועוד.
השפעת הבריכה על התכנון האדריכלי של הגינה
כל אלמנט דומיננטי שאנו מוסיפים בתהליך עיצוב פנים יכול להשפיע רבות על המראה הכללי של הבית. לדוגמה - אם נחליט להוסיף שנדליר ענק ומרשים בסלון הבית, מן הסתם הוא ישפיע רבות על המראה הכללי של החלל. כך גם הוספת בריכת שחייה בחצר, שהרי בריכה היא מוקד עיצובי המושך את העין ויכול לשדרג פלאים את הנוף בגינה. לכן, יש לתכנן היטב את מיקומה על מנת שתקבל את המקום הראוי לה. המיקום יכול להיות מול נוף פתוח (אם יש), קרוב לבית כדי שתראה מבעד לחלונות ותהיה נוחה לגישה או בפינה נסתרת בחצר למי שמחפש פרטיות. בריכה המותקנת על גבי גג חייבת בתכנון אדריכלי/הנדסי נכון, שיאפשר מצד אחד להציבה במיקום נכון מבחינת הנוף, אך יבטיח כי הגג יוכל לשאת בכובד הבריכה המלאה במים.
הגודל לא קובע: בכל גינה ניתן להוסיף בריכה
לא משנה איזו סוג בריכה ברצונכם להתקין, הגודל אינו צריך להוות מכשול משום שמידות הבריכות הן דבר גמיש. בגינות קטנות יעדיפו הדיירים מן הסתם להתקין בריכה קטנה, מרובעת או עגולה, ואפשר גם לבנות בריכה פינתית שלא תגזול את המרחב בגינה. הגודל הנפוץ בגינה קטנה הן נע בין 25 ל-50 מ"ר, כשהפרופורציות בין האורך לרוחב משתנות. בגינות גדולות השמים הם הגבול וניתן למצוא בהן בריכות חצי אולימפיות ומעבר לכך. בשנים האחרונות נפוצות גם בריכות צרות מאוד וארוכות, המתאימות למי שרוצה לשמור על כושר. האורך מאפשר לשחות מרחק סביר לפני שצריך להסתובב לכיוון השני.
טרנד חדש שתופס תאוצה אצל שומרי הכושר הוא בריכות הגלים, שבהן משאבה מזרימה מים בעוצמה מול השוחה, שבעצם אינו מתקדם ככל (תחשבו על שחייה במעלה נהר או מול זרם בים – האפקט דומה). בריכה כזו יכולה להיות קטנה מאוד בממדיה ותתאים גם לשטח מצומצם.
בדרך כלל, סביב הבריכות מקימים משטחים מחומרים שונים: דק עץ, בטון מוחלק, שיש וכו'. במרבית המקרים לא שותלים צמחיה בקרבה מיידית לבריכה, שכן עלים, פירות ופרחים הנושרים לתוך המים מקשים על ניקוי הבריכה. מי שמעונין בפרטיות ורוצה להשיג זאת על ידי צמחיה, ישתול צמחים גבוהים וזקופים שאינם "מלכלכים".
אנו מבחינים בשני סוגי בריכות: כאלו המותקנות בתוך הקרקע וכאלו המוצבות מעליה. בסוג השני נמצא בעיקר את בריכות האינטקס, המגיעות במגוון גדלים, מלבניות או עגולות. כדי להציב בריכה כזו בגינה יש צורך להכין עבורן משטח ישר, או להעמידן על המדשאה. בתום העונה, ניתן לפרק אותן ולאחסן עד השנה הבאה. בריכות אלו ניתנות גם להתקנה בתוך הקרקע, בהכנה מתאימה.
בסוג הבריכות הראשון, נמצא את בריכות הפיברגלס והבריכות המתועשות, המגיעות מוכנות מראש מהמפעל המייצר אותן לפי הגודל הנדרש. קירות הבריכה המתועשת יהיו לרוב עשויים מפלדה מגולוונת או עץ רב שכבתי, מצופים בחומרים חזקים האוטמים היטב. ויש כמובן את בריכות הבטון, שהן היקרות ביותר להקמה, אך הן כל כך גמישות מבחינה עיצובית, שניתן לצקת אותן בכל צורה כמעט.
להמשך קריאה על בניה קלה מאבן לעיצוב גינה