זהירות! ציוד מזויף בשוק הגינון
כתב : עמית שמר, ש.ונציה
לאחרונה אנו עדים להצפת השוק בכלי עבודה מזויפים או חיקויים המוצגים כמותגים המובילים. במיוחד מסורים מזויפים של המותגים הוסקוורנה וסטיל.
המסורים המזויפים עשויים חומרים שאיכותם נמוכה ולכן הבלאי שלהם הוא מהיר מאוד; מסורים כאלה עשויים להתפרק לאחר יום עבודה אחד או יומיים.
חמור מזה, רמת הבטיחות בעבודה עם מסורים כאלה היא ירודה. למעשה, אם יימצאו במסורים המזויפים אביזרי הבטיחות, הם יהוו רק חלק מן העיצוב שנועד לחקות את המקור. בטיחות הם לא יקנו. אין צורך לומר, הדבר מסוכן; מפעיל כלי מזויף נקלע לא פעם לתאונת עבודה.
- כלים מקוריים לא נימכרים באינטרנט או ברשתות החברתיות
- לא ניתן להשיג חלקי חילוף לכלים לא מקוריים
- חלק מהכלים לא מתאימים לשימוש באקלים בארץ
- לא תינתן אחריות לכלי שאינו מקורי
כיצד לזהות זיופים וחיקויים של כלי עבודה?
כדי להימנע מליפול בפח, ראוי לאמץ שני צעדים חשובים:
ראשית, יש להימנע מעסקאות מפוקפקות. לקוחות רבים מספרים על רכב העוצר לצדם בשעה שהם עובדים בשטח ונהגו מעיד על עצמו שהוא "סוכן מכירות נוסע" המוכר ישירות ללקוח או שהוא "קבלן שסגר את העסק" ומוכר את הכלים שנשארו ברשותו. יש גננים הרוכשים כלים מזויפים באמצעות דפי פייסבוק.
אנא זכרו, יבואנים רשמיים אינם מוכרים כך את מוצריהם. לכן, אם רוצים לרכוש מוצר מקורי עם אחריות ושירות כדאי להיכנס לאתרי החברות המובילות והיבואנים הרשמיים ולבדוק היכן נמצאות נקודות השירות והמכירה שלהם. בדרך כלל הגנן פונה לטפל בכלי העבודה שלו בתחנת שירות. רוב תחנות השירות הללו עובדות בשיתוף פעולה עם היבואנים הרשמיים ומוכרות כלים וחלפים מקוריים הנושאים אחריות. קנו בערוצים הבטוחים הללו.
שנית, במעמד הקנייה כדאי לבדוק ולהיווכח שאריזת הקרטון נושאת עליה לוגו מקורי של המותג, ארץ ייצור ומספר המנוע. ראוי להיווכח גם שדגם הכלי ולוגו החברה מוטבעים בפלסטיק ואינם מתנוססים רק על גבי מדבקה או צבועים על גבי הכלי. אם הצבע יורד בעזרת בנזין, אות הוא כי מדובר בכלי מזויף.
היזהרו ברכישותיכם ונשמרתם מתאונות, נזקים ובזבוז.
להמשך קריאה אודות בחירת מכסחת דשא