בסוף חודש אפריל התקיים הכנס הראשון , שהיה מיועד להנדסאי נוף בלבד ביזמתו המבורכת של יוסי בן שחר, ממשרד החקלאות (לקריאת הכתבה על הכנס)

זו הזדמנות להציף ולעלות לדיוק כמה שאלות מטרידות שקשורות לתחום זה שנקרא "הנדסאות נוף":

מה מהות המקצוע? מה ההבדל בינו לבין מקצוע אדריכלות נוף? מה מעמדם ותרומתם של הנדסאי הנוף לתחום הגינון בישראל ומדוע קולם לא נשמע ?

כמות הנדסאי נוף שסיימו את לימודיהם לאורך השנים גדולה לעין שיעור מכמות אדריכלי הנוף. בכל שנה את לימודי אדריכלות נוף-המתקיימים במוסד אחד בלבד, הטכניון - רק כ-30 סטודנטים, את מסלול הנדסאי נוף לעומת זאת מסיימים כ-30 בכל אחד ממוסדות הלימוד , סך הכול כ-150 איש.

בשנים האחרונות הוקם איגוד הנדסאי הנוף, ונעשו מספר ניסיונות להתארגן ולקיים מפגשים וסיורים, אולם ניסיונות אלה לא זכו להיענות מספקת מצד קהילת הנדסאי הנוף וכיום האיגוד מבקש לרענן את פועלו ולגייס הנדסאים מהדור הצעיר.

הנדסאי נוף עובדים בכל תחום שקשור לתכנון נוף

– ברשויות מקומיות, במשרדי אדריכלות נוף, בגינון הפרטי, ברשויות התכנון והבניה, בפיקוח- והשפעתם על הנוף שלנו גדולה מאד.

דברים אילו לא נועדו להתריס על מוסד זה או אחר או נגד הנדסאי הנוף עצמם אלא רק לעורר מחשבה אצל כל העוסקים בתחום הגינון והנוף בישראל ואולי גם אצל הנדסאי הנוף עצמם – התארגנות והגדרה מדויקת יותר של המקצוע יכולות לתרום רבות לענף הגינון בישראל ולעלות את רמתו וההנדסאים יכולים להיות המובילים של תחום זה.

הנדסאי/יות נוף – תחום הגינון זקוק לכם!

נשמח לתגובתכם..לכתובת המייל